Naar boven

Ruilen en retourneren

Retourneren 

U kunt natuurlijk altijd het product bij ons in de winkel aan De Kerkbuurt 45 ,3361 BC te Sliedrecht retourneren of ruilen. U kunt dan meteen onze uitgebreide collectie in het "echt" zien en u laten adviseren door ons vakkundige personeel.

Het ruilen van artikelen voor een andere maat is gratis met uitzondering van afgeprijsde artikelen.  Het retour sturen van artikelen is ook gratis met uitzondering van afgeprijsde artikelen, dan is het retour sturen voor rekening van u. Let op, mocht u een bestelling gedeeltelijk retourneren en daardoor met het artikel dat u behoudt onder het bestelbedrag van € 50,- uitkomen, dan berekenen wij alsnog €  4,95 verzendkosten voor de heenzending.

Controleer altijd direct na ontvangst van uw bestelling of alle artikelen compleet en onbeschadigd geleverd zijn. Mocht dit onverhoopt niet het geval zijn, neem dan zo snel mogelijk contact op met onze klantenservice (klantenservice@vanmouriksliedrecht.nl of 0184-412210.

Passen

Het passen van artikelen is uiteraard toegestaan. Pas schoenen alleen binnenshuis. Labels en etiketten mogen uitsluitend verwijderd worden indien dit het passen en beoordelen van het artikel verhindert. 

U bent alleen aansprakelijk voor de waardevermindering van de artikelen die het gevolg is van het gebruik van de artikelen, dat verder gaat gaat dan nodig is om de aarde, de kenmerken en de werking van de artikelen vast te stellen. De waardevermindering zal worden verrekend met het terug te betalen aankoopbedrag.  

14 dagen bedenktermijn

U heeft het recht om binnen een termijn van 14 dagen zonder opgave van redenen de overeenkomst te herroepen. De herroepingstermijn verstrijkt 14 dagen na de dag waarop u zelf of een door uw aangewezen derde (bijv. de buren), die niet de vervoerder is, het pakket fysiek in bezit krijgt.

Melden

Om het herroepingsrecht uit te oefenen, moet u ons schriftelijk op de hoogte stellen de overeenkomst te herroepen. U kunt dit hier op de website doen en deze eventueel uitprinten en meesturen met de retourzending, maar bent hiertoe niet verplicht.
Tevens kunt u gebruik maken van het Europees modelformulier voor herroeping om aan ons kenbaar te maken dat u van de aankoop afziet. Gebruik van dit formulier is echter niet verplicht.

Terugsturen

Houd er rekening mee als u eventueel de schoenen wilt retourneren, dat zowel de schoenen als de doos en verzendzak voor zover redelijkerwijs mogelijk in originele staat dienen te zijn. De artikelen mogen niet later dan 14 dagen, na de dag waarop je melding hebt gemaakt van de herroeping, aan ons terug zendt of overhandigd. Je bent op tijd als je de artikelen terugstuurt voordat de termijn van 14 dagen is verstreken. Retourneren is gratis de retourstikker zit in de pakbon bijgesloten. (met uitzondering van afgeprijsde artikelen dan zijn de retourkosten voor u zelf) .
Uiteraard kunt u de producten ook via een andere vervoerder retourneren, dan zijn de kosten wel voor u. Een etiket met antwoordnummer is in het pakket toegevoegd, hiermee kunt u eenvoudig de artikelen kosteloos terugsturen met uitzondering van afgeprijsde artikelen. 

PostNL biedt tegenwoordig ook de mogelijkheid om retourpakketten aan te nemen. Dit kan echter alleen op de momenten waarop de bezorger een ander pakket komt brengen. In dat geval kunt u het pakket, dichtgeplakt en voorzien van een retourlabel, afgeven aan de bezorger. U ontvangt direct een bewijs van afgifte.

Retourzendingen zijn voor risico van de koper. Dit houdt in dat Van Mourik schoenen niet aansprakelijk is voor het beschadigen of zoekraken van retourartikelen. Vraag daarom op het PostNL-servicepunt altijd om een verzendbewijs en bewaar deze zorgvuldig.

Terugbetaling

Als u de overeenkomst herroept, ontvangt u alle betalingen die u tot op dat moment hebt gedaan, inclusief leveringskosten retour (met uitzondering van eventuele extra kosten ten gevolge van uw keuze voor een andere wijze van levering dan de door ons geboden goedkoopste standaard levering). Het aankoopbedrag ontvangt u binnen enkele dagen maar in ieder geval niet later dan 14 dagen nadat wij op de hoogte zijn gesteld van uw beslissing de overeenkomst te herroepen, van ons terug. Wij betalen u terug met hetzelfde betaalmiddel als waarmee u de oorspronkelijke transactie hebt verricht. Wij wachten met terugbetaling tot wij de goederen hebben teruggekregen.

Artikel ruilen

Het is in principe altijd mogelijk om een artikel te ruilen. U dient hiervoor bij het aanmelden van de retour aan te geven wat de wensen zijn, bijvoorbeeld welke maat of kleur.
 
Retourformulier
Vul uw gegevens hieronder in, zodat wij uw retour of omruiling kunnen verwerken.